LOGOmotief
Kleitstraat 19
9930 Zomergem

tel: 09/372.44.83
fax: 09/370.88.55

www.LOGOmotief.net
info@LOGOmotief.net

LOGOmotief

Wat is 'LOGOmotief'?

LOGOmotief is een gespecialiseerde logopedische praktijk in Zomergem.

Het is een privégroepspraktijk die bestaat uit een team van zelfstandige logopedisten. Deze staan in voor preventie, onderzoek, advies en behandeling van problemen op gebied van:

De naam ‘LOGOmotief’

Een team van 6 gemotiveerde mensen vormen samen de ‘LOGOmotief’. De naam werd in 2001 gekozen en is een samentrekking van het woord LOGOPEDIE enerzijds en het woord LOCOMOTIEF anderzijds.

LOGOPEDIE is samengesteld uit de Griekse woorden 'logos' en 'paidein'. 'Logos' staat voor gesproken woord en 'paidein' voor opvoeden. Logopedie betekent dus 'opvoeden tot het gesproken woord'. Logopedie is een paramedisch beroep in de gezondheidszorg en in het onderwijs. De logopedie houdt zich bezig met preventie, advies, onderzoek en behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor. Logopedie houdt ook in: hulpverlening bij stoornissen en beperkingen in de communicatie. Communicatie omvat vele uitingsvormen, waaronder taal, lezen en schrijven, gebaren, spraakafzien en ondersteunde communicatiesystemen.

LOCOMOTIEF is een toestel dat wordt gebruikt voor het aandrijven van treinen of rangeerdelen. Bij getrokken treinen trekt de locomotief de trein. Bij trek-duwtreinen kan de locomotief de rijtuigen ook duwen.
In onze LOGOmotief ontfermt elke logopedist zich over een wagon en samen met de andere logopedisten vormen zij een trein die langzaam maar zeker doelen gaat bereiken, geen sneltrein, maar een kleine boemeltrein die bij versperringen wat langzamer gaat en bij vlotte wegen snelheid kan maken. De overige wagons worden gevuld door artsen, CLB’s, scholen, revalidatiecentra, ziekenhuizen, … omdat samenwerking en overleg prioritair zijn.

Bij kinderen verwijst ‘de LOGOmotief' ook naar de reis die het kind, de ouders en de therapeut samen afleggen. De trein gaat telkens een bestemming verder in de ontwikkeling van de communicatie, meestal vanuit meerdere invalshoeken: talig, communicatief, sociaal, cognitief, emotioneel, …

Logopedisten

Sabien Van Dycke

Sylvie Boelaert

Liesbeth Laureyssens

Tineke Masschelein

Hanna Tielemans

Laura De Baets